international-mountain-day
Bemutatkoznak a hegyek Az ENSZ...
2015.12.11.
international-day-for-preventing-the-exploitation-of-the-environment-in-war-and-armed-conflict
„A tanulás a legerősebb fegyver, amivel...
2015.11.06.
habitat-day-first-monday-in-october
Élhető környezet – jogunk van hozzá, de...
2015.09.22.
international-day-for-the-preservation-of-the-ozone-layer-2
Ne csak szeptember 22-e legyen...
2015.09.22.
international-day-for-the-preservation-of-the-ozone-layer
Stoptábla a dezodoroknak! Nem kell...
2015.09.16.

Habitat Day - First Monday in October

Élhető környezet – jogunk van hozzá, de nincs rá lehetőségünk?

A Föld hivatalosan 1986, Magyarország pedig 1988 óta ünnepli az építészet világnapját október első hétfőjén. Mivel lelkes környezetvédők vagyunk, Alapítványunk a jeles nap természettel és a lakókörnyezetünkkel kapcsolatos vonatkozásaira helyezi a hangsúlyt, így a lelkes tagjaink által készített kis tájékoztatónkban is a méltó lakhatáshoz való jogról esik a legtöbb szó. Ez nemcsak azt jelenti, hogy mindent meg kell tennünk a városi nyomornegyedek felszámolása érdekében, hanem meg kell akadályoznunk a népesség nagyobb településekre vándorlását, és a már egészségtelen mértékű urbanizációt.

 

Nem egy olyan kezdeményezést ismerünk, amelyek a kilátástalan helyzetű falusi fiataloknak teremtettek munkalehetőséget a lakóhelyükön vagy környékén, így a vidék sem néptelenedik el, ápolják és gondozzák a földeket, és még a tisztes megélhetés is biztosított.

Ha szeretnéd megismerni, hogy mi mit tehetünk azért, hogy jobb körülmények között és megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező környéken élhessenek ezek az emberek, lapozd fel kis ismertetőnket! Mi ugyanis arra buzdítunk, hogy – bár nem tudunk új negyedeket épülni és munkalehetőséget teremteni a számukra –, nyomást gyakorolhatunk a döntéshozókra, hogy olyan politikát gyakoroljanak, amelyek a hosszú távú célokra koncentrálnak, nem csupán ideig-óráig enyhítik a problémáikat, hanem tartós és fenntartható megoldást nyújtanak a városok szegény lakosságának.

Az évenkénti tematikus rendezvényeken és Alapítványunk programjain is egy-egy csoportot kiemelve vizsgáljuk, hogy mit tehetnénk az ő boldogulásuk érdekében, így kupaktanácsot tartunk, és összegyűjtünk néhány javaslatot a lakótelepi fiatalok, a nélkülöző városi nők, a nehéz körülmények között élő családok helyzetének javításáért, sőt, beszélünk a városok közötti kooperáció lehetőségéről, a különböző társadalmi csoportok közötti szolidaritásról, és a szegénynegyedek környezetünkre gyakorolt hatásairól is.

Keress fel minket, tudj meg többet a problémáról, vagy oszd meg velünk a gondolataidat, javaslataidat! Ígérjük, továbbítjuk oda, ahol felfigyelhetnek rá, és aktívan tehetnek érte!

Kép forrása© IAN Found

Nemzetközi „Akciók a Természetért” Alapítvány
8000 Székesfehérvár, Barkóczy 13/A.
Magyarország
E-mail: admin@actions4nature.com

Oszd meg Gondolataidat!

Szeretnéd elmondani gondolataidat és érzéseidet a környezetvédelemről, állat védelemről, vadvilág megóvásról vagy egyéb környezetvédelmi témáról? Lépj velük kapcsolatba, mi örömmel várunk!